Social Media Hírek 2019 április

Social Media Hírek 2019 április

Ebben a bejegyzésben beszámolunk a fotós projektjeinkről és a legfrisseb Facebook és Insta hírekről.

A Facebooknál továbbra is komoly fókuszt kap az Instagram, hatalmas változások várhatóak és egyre közelebb kerül egymáshoz a két platform.

 

Az Instagram eltüntetné a Like számot a posztok mellől

Tesztfázisban az Instagram legfrissebb újítása

Az Instagram fejlesztői saját bevallásuk szerint azért gondolkoznak a posztok alatti lájkszámok elrejtésén, hogy a felhasználók sokkal inkább a tartalomra koncentráljanak, és ne vonja el a figyelmüket a like vadászat. Így egy részről csökkentenék a csordaszellemet, más részről pedig a kevésbé magabiztos felhasználókat is gyakoribb posztolásra biztatnák.

Az újítás egyelőre még csak tesztfázisban, azonban nem kizárt, hogy hamarosan ez is bevezetésre kerül, csakúgy, mint az már több országban elérhető “karaoke funckió” vagy a videóhívás.

 

 

Indulnak a 3D fotók a Facebookon

A 3D-s fotók az iOS alapú telefonok mellett az újabb Androidos készülékeken és számítógépen vagy tableten is működnek.

A 3D-s fotók időnként már korábban is megjelentek a hírfolyamban, azonban eddig csak néhány telefon segítségével lehetett ilyenek feltölteni a Facebookra. Az amerikai óriáscég fejlesztői azonban a héten lehetővé tették mindenki számára, hogy bizonyos technikai feltételek mellett bárki feltölthessen hasonló képeket, akár Story-ban is, igy új lehetőségek nyíltak a márkák előtt a kreatív kommunikációban.

A 3D-s fotók rengeteg lehetőséget kínálnak, és szinte azonnal megragadják a figyelmet, így mi is azonnal elkezdtünk foglalkozni ezekkel. Készítettünk már néhány példát is, amelyeket ide kattintva nézhetsz meg.

Amennyiben te is szeretnél hasonlót, keress bennünket bátran, pár óra elteltével máris küldjük a feldolgozott fotót és máris felébresztheted a rajongók figyelmét.

 

Kreatív fotózáson a Lexus új modelljei

A MüPa-nál fotóztuk a Lexus új autóját és márkanagykövetét, Weisz Fannit

A Lexus megbízásából fotóztuk a luxus autómárka legújabb, kompakt SUV-ját, az immár hazánkban is kapható UX-et, amelyben az új márkanagykövetük, Weisz Fanni is bemutatkozott. A fotós helyszínének a MüPa-t választotta, ami amellett, hogy nagyszerű, sokszínű és modern helyszín, egyébként is partneri kapcsolatban áll az autómárkával.

A képekért és további részletekért kattints ide!

 

Milán, és Water.Shapes.Earth projektünk nyerte a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját

Milán a MÚOSZ díjátadója után

A Föld vízi útjainak evolúcióját kutató, Water.Shapes.Earth névre hallgató fotóesszénk, amely már korábban is felkeltette a hazai illetve a nemzetközi sajtó érdeklősét ezúttal hazánk legrangosabb sajtófotó pályázatán lett fődíjas. Milánt ezért korábban már többek között az amerikai sajtófotópályázaton is díjazták, a légi felvételekből álló sorozat a világ 6 legjobbja közé került.

A díjnyertes fotósorozatot és a teljes projektet megismerheted a water.shapes.earth webcímen.

 

PREV

48 feletti nőknek szóló online magazint indítottunk

NEXT

Kreatív fotózáson a Lexus új modellje