Radisics Milánt díjazták az Amerikai Sajtó Fotó Pályázaton

Home  |  Blog   |  Radisics Milánt díjazták az Amerikai Sajtó Fotó Pályázaton

Radisics Milánt díjazták az Amerikai Sajtó Fotó Pályázaton

A világ két legnagyobb sajtófotó pályázatán jelentették be a díjazottakat a héten. A két legrangosabb eseményen, a World Press Photo-n és a POYI-n idén mindössze egy magyart díjaztak.

Az Amerikában szervezett POYI – Pictures of the Year International pályázaton Radisics Milán 40 fotóból álló sorozata az Environmental Vision kategóriában került be a legjobbak közé. Ha ezt filmes nyelvre fordítanánk, egy Oscar jelöléssel ér fel, hiszen az amerikai Zsurnalisztikai Intézet által szervezett pályázaton Milán munkájával a szakma legjobbjai mellé került. 

Az Environmental Vision a verseny egyik kiemelt kategóriája, ahová a környezettel és a rá irányuló emberi hatásokkal kapcsolatos hosszútávú projekteket vártak. Itt díjazták Radisics Milánt is, aki a nagyvolumenű, Water.Shapes.Earth projektjének egy válogatásával nevezett, Human Nature – Our Fingerprints on the Earth néven.

Milán a tavalyi Magyar Sajtófotó Pályázat fődíjasa, ráadásul most kapott díjával történelmet is írt, hiszen nem csak idén, hanem tavaly is döntős volt a POYI-n, amivel egyedüli magyarként tudott duplázni a sajtófotó pályázat 77 éves történetében. 

Milán alkotásaival egyébként minden hónapban találkozhatunk a magyar National Geographic magazin Magasabb Szempontból című rovatában. Munkája során azonban nemcsak az ember és a környezet kapcsolatát vizsgálja, hanem reklám megbízásokat is teljesít többek között a Toyota, a Lexus vagy a K&H Bank számára.

Az idei versenyen nem Milán volt az egyetlen magyar, Hajdú D. Andrást is díjazták, aki második helyet szerzett a Local News Picture Story kategóriájában, akinek ezúton is gratulálunk! A magyar fényképész a győztes sorozatot a Kongói Demokratikus Köztársaságban készítette, ahova egy szemorvos-szerzetest kísért el. A fotók a férfi munkáját mutatják be, aki azoknak nyújt segítséget, akik többszáz kilométerre laknak az ország szemészeti centrumától.

PREV

Social Media Hírek 2019. augusztus

NEXT

Vizualizációt készítettünk a COVID–19 magyarországi számairól